biberiye çayı

Bir haftadır gribimi atamadım. Atamadığım gibi bu sabah mide bulantısıyla uyandım. Midem rahatsızlanınca nane limon,kekik nane limon,mercan köşk gibi doğal otlara başvururum.Kurusu da devamlı evde olan bu güzel kokulu otları, daha önce yazımda belirttiğim gibi balkondaki saksılarda da yetiştiriyorum.Bununla ilgili yazımı çiçek bahçesi köşemden okuyabilrsiniz.Hemen balkona çıktım.Biberiye ve mercanköşk kopardım.Çay bardağının dibine ıtırlı otlarımı koyup üzerine sıcak su doldurdum.3-5 dakika demlenince içtim.İçerken şeker kullanmadım .
Yurt dışında Rose Marine veya Rose Mary diye bilinen biberiye Akdeniz iklimini seven bir bitkidir. Latince adı rosmarinus officinalis’tir.Ülkemizde Kuşdili, Hasaban, Lacivert Gül, Itırların prensi olarak ta bilinir. Taze veya kurutulmuş olarak et ve tavuk yemeklerinde ve salatalarda kullanılır.




Internette araştırma yaparken biberiyeyle ilgili güzel bir hikayeye rastladım ve sizinle paylaşmak istedim.Biberiyenin çiçekleri mavidir ve bu konuda bir efsane vardır. Mısır’dakutsal bir ailenin bezgin kızı olan Mary pelerinini biberiyenin beyaz çiçekleri üzerine örtmüş. Mary’nin peleriniyle çiçekler mucizevi olarak değişerek mavi renkte olmuş.

Hikaye www50mucizebitki.com  dan alınmıştır.

Yorumlar

  1. Bizim sitenin bahçesinde var.gelir gider koparırım .Bir komşun en sonunda bana sordu o otu niye koparıyorsunm bişeyemi yarıyor diye. anlattım nelere kullanacağını çok faydalarıda var saydım durdum .Bugün bir baktımki biberiye köküyle yok :((

    YanıtlaSil
  2. En iyisi sen de balkonda bir saksıya ek.Dayanıklı bir bitki.Rahat edersin.Ben sık kullandıklarımı hep saksılara ekiyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Biberiye çayını hiç denemedim. Bizim bahçede bol bol var. Ben daha çok etlere ve focaccio yaparken pidenin üzerine serperim. Kış günü çay fikri de , hikayesi de çok hoşmuş.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun ama sanırım bu seneki grip biraz inatçı. Benim 2 hafta oldu hala öksürük duruyor :( Biberiyeye bende bayılırım. Yazın toplayıp dondururm. Gerçekten et, tavuk, balık hepsine çok yakışıyor. Limonlu biberiye çayıda nefistir, tavsiye ederim. Ayrıca kilo vermeye de yardımcıymış :)

    YanıtlaSil
  5. Ihlamurcum,çayını da seveceğinden eminim.Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Hülya,benim de bu gün 2.haftaya girdi ve öksürük geçmedi gerçekten.Limonlusunu da denerim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun cnaım..:((
    En kötüsüde o mide bulantısı,hiç dayanamıyorum o bulantıya..:((
    Allah şifa versin..

    YanıtlaSil
  8. Meliha,çok teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi