Teknosa ile Mutfak Günleri


Teknosa ile mutfak günleri etkinliği
Teknosa tarafından organize edilen  ‘Teknosa Mutfak Günleri Etkinliği' İzmir’den başladı.  Türkiye’nin önde gelen beslenme uzmanlarından Ender Saraç ve ünlü aşçı Başak Sanaç katıldı.

Etkinliğe, Medyaevi İletişim’den aldığımız davetle İzmirli Yemek Blogu yazarları izleyici olarak katıldık.  Çok sayıda kadın tüketicinin katıldığı etkinlikte Ender Saraç sağlıklı beslenme üzerine bilgi verdi sohbet etti ve Aşçı Başak Sanaç’ da mağaza içerisinde kurulan Teknosa Mutfağında bizlere sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırladı. Ender Saraç verdiği bilgilerin yanı sıra kendisine yöneltilen tüm soruları yanıtladı.  Ayrıca Aşçı Başak Sanaç etkinliğe katılanlara bal kabağından yapılan ‘ Teknosa turuncu detoks çorbası ‘ , Mayonezsiz lahana salatası ve pırasa köftesi hazırladı. Sağlıklı çikolata yapımı konulu yarışma düzenlendi. Çekilen kura sonucunda sahneye davet edilen beş yarışmacı yarışma sonucunda dijital kahve makinesi ve su ısıtıcısı kazandılar. Ben ve blogger arkadaşlarımızın bugün şansı yokmuş hiç birimiz kura sonucu yarışmacı olamadık. Yarışmacılara destek veren Aşçı Başak Sanaç son derece düzgün anlatımı, konuya hakimiyeti ve el becerisiyle benim gönlümü fethetti.
Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç İzmir doğumlu olduğunu ve çocukluğunun Karşıyaka’da geçtiğini ve bundan dolayı İzmirlilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Etkinlik yarışma ile başladı. Yarışmacılar, sağlıklı çikolata yaptılar. Çikolatalı toplar sağlıklı beslenmeye uygun ve bedenimiz için yararlı ve alternatif gıdalardan oluşmuştu. Yarışmacılar aşçı Başak Sanaç ile birlikte çikolatalı topları hazırlarken Ender Saraç bize bu tarifi uygularken kullanılan malzemeler hakkında bilgi verdi ve sağlıklı beslenme konusunda soru cevap şeklinde sohbet ettik.
*Çikolata yaparken kakao yerine keçiboynuzu tozu kullanıldı ve az miktarda bitter kakao ilave edildi. Ender Saraç keçi boynuzunun demir kaynağı olduğunu, antioksidan olup, afrodizyak özelliklerinin bulunduğunu belirti. Bitter kakao için de iyi bir antioksidan olduğunu ve Alzheimer hastalığına karşı kahve ve kakaoyu kullanmamızı önerdi. Ayrıca kakaonun serotonin seviyesini yükselttiğini belirtti. Serotonin seviyesini yükselten gıdalar arasında muz, kahve, kakao, bitter çikolata veya bitter kakaonun da bulunduğunu anlattı.
*Çikolata yapımında yağ yerine ceviz kullanıldı. Cevizde omega 3 olduğunu belirtti.
*Tatlandırıcı olarak hurma şurubu kullanıldı. Ender Saraç bizlere hurma şurubunun şeker içermediğini anlattı.
Hazırlanan çikolatalı topların üç topunun sadece 68 kalori olduğunu belirten Ender Saraç bunun bir adet orta boy elmanın kalorisiyle eşdeğer olduğunu belirtti.
Sağlıklı çikolata tarifi:
Sağlıklı çikolata yapılışı için malzemeler:
1 su bardağı hurma
1 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
1 kahve fincanı hurma şurubu
1 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu
Bitter Kakao (1 çorba kaşığı kadar)
Süslemeler için:
Badem, yeşil fıstık veya Hindistan cevizi
Sağlıklı çikolata yapılışı:
Hurmaları akşamdan ıslatıp çekirdeklerini çıkartın.
Robottan geçirin ve robotun kolay hareket etmesi için çok az su ilave edin.
Hurmalara, ceviz, hurma şurubu, keçiboynuzu tozu ve bitter kakao ilave edip karıştırın.
Yuvarlak toplar yapıp badem, yeşil fıstık veya hindistan cevizine bulayın.
Afiyet Olsun.

Çok güzel geçen, değerli bilgiler edindiğimiz etkinliğin sonucunda Teknosa tüm konuklara  günün hatırası olarak birer Teknosa mutfak önlüğü hediye etti.

Yorumlar

  1. NE GÜZEL BİR ETKİNLİK OLMUŞ SİHATLİ FAYDALI HEDİYELİ İYİ GÜNLERDE KULLANIN ÖNLÜĞÜNÜZÜ

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir etkinlik olmuş arkadaşım,mutlu pazarlar:)

    YanıtlaSil
  3. canım,iyi eylenmişsin,hediyeni de güle ,güle kullan.

    YanıtlaSil
  4. Çikolataya dayanamayız hele böyle sağlığa daha uygun malzemelerle yapılan bir tarif harika.Güzel bir etkinlik olmuş belli,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım yinemi görüşemedik ya:( üzüldüm gerçekten de şimdi sizinle tanışıp konuşmayı çok istiyordum, neyse en kısa zamanda tanışırız inşallah! Güzel ve faydalı bir gün oldu gerçekten de, kalemine sağlık ne güzel anlatmışsın canım:)

    YanıtlaSil
  6. ne mutlu size. Güzel bir etkinlik olmuş. güzel anlatımınızla. ayrıca elelrinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Kekikçim, hızlısın maşallah.Bende bugün kısmetse yazacağım, sağlıklı hurma çikolatayı yaptım.Ama malzemeleri biraz değiştirdim, nefis oldu.Seninde eline ve kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Sibelim ne kadar hızlısın maşallah.Tarifini de yazdığın iyi olmuş ben denemeyi çok istiyordum.Hurma şurubu bulur bulmaz deneyeceğim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bir etkinlik olmuş canım, çok faydalı bilgiler edinmişsiniz.
    Teşekkürler canım bu güzel çikolatayıda deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  10. ben Türgök'den geç çıkınca yetişemedim Sibel. Bir dahaki sefere inşallah.

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    güzel ve yararlı bir etkinlik olmuş.
    Şişmanlatmayan bu çikolatayı hurma alır almaz denemeli.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. Harika ve faydalı etkinliği ne güzel anlatmışsın canım.Ayrıca Sağlıklı çikolata tarifi için de teşekkürler.En kısa zamanda deniycem.
    Ben bir şey öğrenmek istiyorum.Ender Saraç anlatmıştır.Keçi boynuzu tozunu hangi markayı almalıyız,birde keten tohumu çekildikten sonra kısa sürede tüketilmeli gibi keçi boynuzu tozu için de geçerli mi? dikkat etmemiz gerekenler var mı?
    Demir eksikliğine bağlı kansızlık sorunum içinde kullanmak istiyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seval'cim Ender bey bir marka önermedi ben şöyle düşündüm çift bıçaklı makinemde kahve veya et çektiğim makine de keçi boynuzunu alıp çekmeyi düşündüm. Böyle oluncada kısa sürede tüketmeliyim diye düşündüm. Ben tarçını, kimyonu hep bu yolla öğütüp kısa sürede tüketiyorum. Hazır alınanların paket üzerinde kullanma süresi vardır ya da çok güvendiğin bir aktardan alıp rengine kokusuna dikkat ederek al bence. Bende de demir eksikliği var. Bulunduğun şehirde bu etkinlik yapılırsa mutlaka gitmeni öneririm tüm arkadaşlar zamanın nasıl geçtiğini anlamadık ve en önemlisi yeni bilgiler edindik.Sevgiler.

      Sil
  13. İzmir'liler bu konuda şanslısınız. Bir çok etkinlik düzenliyor veya etkinliklere çağrılıyorsunuz. Bu da ne kadar faydalı olmuş. Bu kadar kalorisiz çikolata yapmak inanılır gibi değil. Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Güzel yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Ablacım günü ne güzel anlatmışsın, ağzına sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi