Tepekule catering işbirliği ile Miranda Zeytinyağlı Lezzetler etkinliği

Bugün sizlerle geçtiğimiz günlerde İzmir yemek blogu yazarları arkadaşlarım ile birlikte katıldığım çok keyifli bir etkinliği paylaşacağım.
Tepekule Catering ve MirandaZeytinyağları işbirliği ile düzenlenen ‘Miranda Zeytinyağlı Lezzetler’ etkinliğinde Miranda zeytinyağları kullanarak şef Binali Yılmaz ile nefis bir menü hazırladık. Daha sonra Tepekule a7 şehir kulubunun nefis manzaralı restaurantında keyifli bir sohbet eşliğinde hazırladığımız yemeklerin tadına baktık.


Etkinlik davetini aldığım zaman ilk olarak menüye baktım. Menüde yer alan Kirde kebabını daha önce hiç yememiştim ve Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nin çatı katında bulunan a7 şehir kulubünü daha önce görmemiştim. Miranda yağlarını ise deneme fırsatım olmamıştı. Bu kadar ilk'in bir araya geldiği etkinliğe katılmamak olmazdı.
Etkinliğin yapıldığı sabah blogger arkadaşlarımla Tepekule’de buluştuk. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi, Bayraklı'da Anadolu Caddesi üzerinde ulaşımı son derece kolay ve araçlarıyla gelecekler için de son derece geniş bir otoparkı var.
Bizleri Tepekule özel salonlarının reklam yönetmeni Derya İzgiş karşıladı. Hep birlikte çayımızı içip etkinliğimizin gerçekleşeceği çatı katına çıktık. Mutfağa geçmeden önce salona bir göz attık. Salonun İzmir körfezine hakim manzarası adeta büyüleyiciydi.


Daha sonra Tepekule Özel Günler salonları etkinlik mutfağına geçtik. Tepekule catering ve Miranda zeytinyağlarının ortaklarından Şef Binali Yılmaz ile tanıştık. Şefimiz  çok sempatik, güler yüzlü, işini çok sevdiği her halinden belli olan bir kişi. Mutfak duvarlarında asılı ilköğretim okullarından gelen öğrencilerle beraber yapılan etkinlik fotoğraflarını gördüğümüzde şef Binali Yılmaz Tepekule Catering ve Miranda Zeytinyağlarının sosyal sorumluluk çalışmalarından bahsetti. Çocuklara sağlıklı beslenme ve obozite hakkında bilgi verdiklerini, birlikte sağlıklı yemekler yaptıklarını ve çocukların bu yemekleri yaparken hem çok eğlenip hem de sağlıklı beslenmeyi öğrendiklerini anlattı. Daha sonra da yaptıkları yemekleri restoranda hep beraber yediklerini ve çocuklarla birlikte yapılan bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.


Bu bilgileri de aldıktan sonra sıra geldi menümüzü hazırlamaya. Miranda yağlarının bizler için hazırladığı önlüklerimizi giydik. Şefler eşliğinde Miranda zeytinyağları ile çok lezzetli bir menü hazırladık. Şef Binali Yılmaz ile hazırladığımız menüde narlı kuzu kulağı salatası, zeytinyağlı iç baklalı enginar, etli kirde kebabı ve cevizli incir tatlısı vardı.  Menüdeki yemekleri ve püf noktalarını önümüzdeki günlerde blogumda paylaşacağım. Kolay nar soymak isteyen ve pratik enginar soymak isteyenler için sürprizlerim var.


İlerleyen saatlerde şeflerimizin Miranda yağları ile hazırladığı nefis yemekleri yemek üzere a7 şehir kulubünde hazırlanan masamıza geçtik. Etkinlik süresince bizimle birlikte olan Tepekule özel salonlarının reklam yönetmeni Derya İzgiş ‘in bize verdiği bilgilere göre ; Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nin çatı katındaki a7 Şehir Kulubü, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki ‘şehir kulupleri’ geleneğini İZMİR KENT MUTFAĞI menüsü ile hayata geçirmeyi hedefliyor. 80 kişilik oturma kapasitesi olan restoranın, gün batımının doyasıya izlendiği körfez manzaralı bir de barı var.
Alacarte menü seçenekleri dışında dilerseniz tercihinizi sadece et, balık ya da tavuk olarak belirtip menünüzü ‘sıra servisine’ bırakabiliyorsunuz. Bu durumda mevsimin lezzetleri, size küçük porsiyonlar olarak sunuluyor


.Ayrıca Tepekule özel salonlarının arasında bulunan 250 kişiden 1000 kişiye kadar konuk ağırlayabileceğiniz Tepekule, Kordelya ve İzmir salonları hakkında bilgi aldık.


Yemeklerimizi yerken Derya hanım bize Miranda yağları ile ilgili bilgiler verdi. Miranda zeytin yağlarının ürün çeşitlerinde vaktinde hasat naturel sızma, erken hasat naturel sızma, taş baskı naturel sızma, filtre edilmemiş naturel sızma ve organik naturel sızma bulunuyor. Ayrıca  siyah ve yeşil zeytin çeşitleri ile zeytinyağlı sabunlar bulunuyor.


Keyifli ve bol sohbetli geçen bu yemeğin ardından Miranda Zeytinyağları bize kendi ürünlerinden oluşan bir hediye paketi ile uğurladı.


Bu keyifli etkinlik için, şefimiz Binali Yılmaz ve ekibine, etkinlik ve yemek süresince bizimle birlikte olan etkinliği organize eden Tepekule Catering ve Miranda Zeytinyağları reklam yönetmeni Derya İzgiş’e ve etkinliği bize öneren blogger arkadaşımız Hepleziz blogu yazarı Tülay Oral'a çok teşekkür ederiz.

Yorumlar

  1. Of of herşey çok güzel ne hoş bir gün hem eğlence hem bilgilenme, yok artık bende İzmir e taşınacağım
    kekiğim adınıza çok sevindim.

    YanıtlaSil
  2. KISKANDIM DOĞRUSU NE GÜZEL BİR GÜN GEÇİRMİŞSİNİZ
    YEMEKLERDE ,MANZARADA MUHTEŞEM
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir etkinlik olmuş,Binali şefi çok iyi bilirim,nefis lezzetler hazırlar.Şefliğe atıldığı ilk yıllarda bile harikalar yaratırdı.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. Kekiğim harika bir etkinlik olmuş ziyaretine çok sevindim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Etkinlikleri; tanışma,bilgi,lezzet ve sohbetle harika bir gün geçirilmesine olanak tanıdığı için seviyorum:)
    Bu etkinliğin de harika geçtiği yazılarından ve resimlerden belli oluyor canım.
    Bu nefis lezzetler için ellerinize sağlık,tarifleri de beklemedeyiz:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Sizin adınıza çok sevindim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ne hoş bir etkinlik olmuş arkadaşım senin adına sevindim.Tepekuleyi hiç duymamıştım.Ama bir daha ki İzmir'e gelişimde görülecek yerler listesine ekledim:))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. etkinlik çok güzel, zeytinyağlarımızın tanıtılıyor olması çok önemli, paylaşım için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Bu tur etkinlikler yapilmasi ne kadar guzel..bazen kiskanmiyor degilim:) cok guzel bir paylasim olmus sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. bir de düşün ,bu etkinlik pazar günü olsaydı ,hava ne güzeldi,keyfine keyif katardı canım.

    YanıtlaSil
  11. Sizlerle birlikte gerçekten çok keyifli bir etkinlikti, başka güzel günlerde buluşmak dileğiyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi