limon reçeli

Limon reçeli tarifi
Limon kabuğundan reçel nasıl yapılır

Limon reçeli tarifini uygularken daha önce turunç reçeli yaptıysanız aynı tarifi uygulayabilirsiniz. Her iki reçelde aynı yöntemle yapılıyor. Hafta sonu Kuşadası’na gittiğimde limon ağacında kalın kabuklu limonları gördüğümde hemen topladık. Çeşme limonu olarak bilinen bu kalın kabuklu limonlarla hemen bir reçel yapmak istedim. Limon reçeli yapmak için rendelediğim limon kabuklarını küçük kilitli poşetlerin içerisine doldurdum ve buzluğa koydum. Sütlü tatlılar ve keklerde kullanmak üzere limon kabuklarım hazır. Ayrıca limonların kabuğunu rendeledikten sonra limonları sıkarak sularını da poşete koyup buzluğa kaldırdım. Salatalarda, çorbalarda kullanmak için çok pratik oluyor. Tabii ki rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyuyla güzel bir limonata yapmak da vardı ama benim tercihim bu yönde oldu siz reçelinizi yaparken belki limonata yapmayı tercih edersiniz




Limon reçeli için malzemeler
1 kg limon kabuğu ( Kabuk olarak ölçüsü)
1 kg toz şeker
1,5 su bardağı su
1 limonun suyu
1-2 adet karanfil
1 adet tarçın çubuğu


Limon reçeli nasıl yapılır
Limonları iyice yıkayalım ve rendenin ince göz tarafından sadece dış yüzeyini sıyıracak şekilde rendeleyelim. Rendelerken kabukları çok derin almayalım. Limonları her bir limondan limonun büyüklüğüne göre 4-6 parça kabuk elde edecek şekilde soyalım. Daha sonra her bir kabuğu rulo seklinde sararak ipe dizelim. Büyükçe bir tencerede su kaynatalım ve ipe dizdiğimiz limon kabuklarını kaynayan suya atalım. Su tekrar kaynamaya başladıktan sonra beş dakika kaynatalım. Beş dakikanın sonunda limon kabuklarını delikli kepçe ile çıkararak haşlama suyunu atalım. Limon kabuklarının acılığını almak için bu işlemi üç kere daha tekrarlayalım. Üçüncü haşlamanın sonunda limon kabuklarını reçeli kaynatacağınız tencereye alarak üzerlerine limon suyunu döktükten sonra şekeri ilave ederek buzdolabında yaklaşık yirmi dört saat bekletelim. Sürenin sonunda karanfil ve tarçın kabuğunu ekleyelim. Bir buçuk su bardağı suyu da ekledikten sonra kıvama gelene kadar kaynatalım. Tarçın çubuğunu çıkarıp atalım ve soğuttuktan sonra temiz kavanozlara dolduralım ve kavanozların ağzını sıkıca kapatalım.Afiyet Olsun.






Yorumlar

  1. Süperrr,bizim limonlarımızın hepsini değerlendirmişsin ne güzel ellerine sağlık..Kekikcim...Hemen eşime gösteriyorum..

    YanıtlaSil
  2. Limonun çekirdeklerini de değerlendirsen tam olacakmış :) Eline sağlık,reçelini yapmadım ama limon suyu çok pratik bir çözüm gerçekten.Afiyet olsun,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Doğru söylüyorsun. Onlara bir şey yapamadım. Çok güzel oldu
      tavsiye ederim...

      Sil
  3. Turunç reçeli yapmıştım bir kere ve çok da güzel olmuştu, sizin resinleri görünce hatırladım. Bergamutta aynı şekilde oluyor. Ne güzel değerlendirmişsiniz, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. süper si ,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  5. ilk kez duyuyorum ve büyük bir ilgiyle okudum. eminim tadı harika olmuştur tüm bu uğraşıdan sonra...

    YanıtlaSil
  6. mmmm, severim!
    öte yandan buzluğa attığım limon suyu küpleri bizim evde bir türlü salatalara nasip olmuyor =) Hep kokteyllere harcanıyor =)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş Sibel hanım, fırsat bulursam deneyeceğim...eminim çok lezzetlidir...ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Anneannem turunç,limon ve portakal kabuklarından ayrı ayrı reçel yapmıştı,beyaz tabağa üçünden de koyunca tadı kadar görüntüsü de muhteşem olmuştu,ellerine sağlık.Beni yıllar öncesine götürdün. Sevda Salihoğlu

    YanıtlaSil
  9. Bu tarif tamda aradığım zamanda geldi. Eline sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi