Kipa Kapımda Etkinliği

İnternetten alışveriş her geçen gün gittikçe yaygınlaşıyor. Online alışveriş, özellikle yoğun iş temposuyla çalışanların zamanlarını daha iyi kullanması açısından tercih ettikleri bir alışveriş şekli olsa gerek. Mağazalarda saatlerce dolaşmak yerine, internette çok daha az zaman harcayarak alışveriş yapabiliyorsunuz. Benim evim çarşıya çok yakın. On dakikalık yürüyüşle 5-6 adet büyük marketten alışveriş şansım var. Bu durum benim için hem avantajlı hem de dez avantajlı. Çarşı içinde olan marketler daha küçük boyutta olduğu için ürün çeşitliliği hipermarketlere oranla daha sınırlı oluyor. Firmalar, haklı olarak bir ürün gamının en çok satılanını raflara yerleştiriyorlar.  Dolayısıyla aynı marka marketin tüm ürün çeşitlerinden ve promosyonlarından yararlanma olanağım azalıyor. 


Bu durumda da alışveriş merkezlerinde bulunan hipermarketlere gittiğimde belki de kısa dönemde kullanmam gerekmeyen ürün çeşitlerini evde bulunsun mantığıyla aldığım oluyor. Özellikle non-food ürünlerde.
Kipa İzmir’in ilk süpermarketi ve alışveriş yapmayı en çok sevdiğimiz ve tercih ettiğimiz marketidir diyebilirim. Ama en yakın mağazası bile evimize uzak sayılır. Yani özel olarak gitmem gerekiyor.
Kipa’nın 21. Yaş blogger etkinliğinde, Kipa’yı daha da yakından tanıma fırsatı bulmuştum. Sanal Market alışverişini başlattığı konusunda bilgilenince çok sevindim. (şu anda sadece İzmir'de)
Geçen hafta http://kapimda.kipa.com.tr/ den ilk online alış-veriş denememi yaptım.
Öncelikle internet alışverişi için oluşturulmuş olan sistem çok sade ve basit. Hiçbir karmaşa yaşamadan sonuca çok kolay ulaşıyorsunuz. Kipa Kapımda’yı,  market içerisinde dolaşacağım süreden çok daha kısa bir sürede gezdim.  Genel promosyonlar sayfasının yanı sıra, almak istediğim ürün guruplarında da promosyonlar ayrıca belirtilmişti. Ürünlerini beğenerek kullandığım bir markanın promosyonlu ürünlerini tespit etmek benim için hiç de zor olmadı. Her zaman promosyonlu ürünleri almayı tercih ediyorum ama beğenmediğim bir markanın ürününü promosyonlu diye de ne kadar ucuza satılırsa satılsın almam. Yeni ürün denemem gerektiğinde de kesinlikle tutucu değilim. Güvendiğim bir markanın yeni ürününü çok kolay denerim. Ayın promosyonunda  gözüme çarpan Kipa Baldo pirinci bu vesile ile deneyeceğim.
Eşimin en merak ettiği konu, et, balık gibi ürünlerle donmuş gıdaların ne şekilde tüketiciye ulaştırıldığı idi.  Kipa bunu da çok güzel çözmüş. Kipa’nın ürün tesliminde kullandığı araçlarda soğutucu ve derin dondurucu bölümleri var ve bu nedenle soğuk zincir hiç kopmuyor. Bu arada belirtmeden geçmeyeyim , Kipa balık ve deniz ürünleri konusunda çok iddialı ve bu iddiasında da çok haklı. Çünkü özellikle günlük balıkları hem çok taze hem de fiyat olarak hesaplı.
Alışveriş listemdeki ürünlerden tercihlerimi yapıp alışverişimi tamamladım. Hafta sonu şehir dışına çıkacağım için en erken teslim dilimi olan 8:00- 10:00 dilimini tercih ettim. Sabah saat 09:00’da benim istediğim gibi Kipa Kapımdaydı. Ürünler guruplarına göre ayrı ayrı olarak kolilenmiş, temizlik ürünleri ayrı torbalanmış ve poşetlerin ağzı itinayla kapatılmıştı.


Ürünlerim eksiksiz ve tam olarak geldi. Kipa’nın güler yüzlü personelinden ürünlerimi teslim aldım ve alışverişlerimde zaten tercih ettiğim bir seçenek olan kapıda kredi kartı ile ödememi yaptım. 
Beni bu etkinliğe Kipa adına davet edip bilgilendiren Şeyda hanıma ve Kipa'ya çok teşekkür ederim. 

Yorumlar

  1. Sibel ablacim benim de cok sevdigim marketim kipanin bu uygulamasina cok sevindim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi