Portakalbahcem İzmir Blogger Etkinliği

Nisan ayının son haftasında portakalbahcem firmasının İzmir Bostanlı RCS Cafe’de İzmirli Bloggerler için düzenlediği kahvaltı etkinliğinde buluştuk.  Kahvaltı soframız çok zengindi. Finike’de 100 yıldır narenciye yetiştiren bir aile tarafından kurulmuş olan firmanın ürünlerinin tadımını gerçekleştirdik.





 Bol sohbetli, çok keyifli geçen etkinliğimizde Portakalbahcem ailesinin Finike’de bulunan narenciye bahçelerinden gelen aile büyüklerinin geleneksel tarifleri ile yapılan katkısız ev yapımı mandalina, limon, kumkuat, portakal, turunç ve bergamut reçelleri ile turunç ve bergamut marmelatlarını tattık.




 Birbirinden güzel reçeller arasında en çok beğendiklerim kumkuat ve limon reçeliydi. Limon kabuğunun şeffaf ve kristalize görüntüsü ile lezzet birleşince muhteşem bir reçel olmuş. Kumkuat da minicik parlayan meyveleriyle, rengi ve tadıyla çok hoştu. Portakalbahcem.com sitesine baktığım zaman kumkuat meyvesinin ve hatta fidanın da satışının yapıldığını gördüm. 




Firma 33 farklı ürünün internet üzerinden satışını yapıyor. Bu ürünler sadece bir tık’la kapınıza geliyor. Kahvaltıda ayrıca Finike portakalları ile yapılan portakal suyu ve Finike limonları ile yapılan limonata içtik. Anne yapımı portakallı ve limonlu kurabiyeler de çok güzeldi.


Kahvaltı sırasında portakalbahcem.com hakkında bilgi aldık. Firmaya sipariş verdiğiniz zaman narenciyeler toplanıyor ve bekletilmeden, üzerine kimyevi bir koruyucu işlem uygulanmadan en taze haliyle kargoya veriliyor. Ödemelerinizi kredi kartı, havale veya kapıda ödeme ile yapabiliyorsunuz.
Sitede satışa sunulan tüm ürünler ailenin kendi bahçelerinden geliyormuş. Kendi kontrollerinde olan bahçelerindeki ürünleri doğal döngüye zarar vermeden yetiştiriyorlarmış. Dünya Sağlık Örgütü, Global Gap ve T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım uygulamaları belgelerine sahipler.


Finike portakalları dünyanın en kaliteli narenciyelerinin yetiştiği Finike ovasında yetişmektedir.Doğu, batı ve kuzeyi dağlarla kaplı olan ovanın güney tarafı deniz rüzgarlarına açıktır. Narenciye için gerekli yüksek nem oranına sahiptir. Doğal dengelerden dolayı asitide dengesi optimum düzeydedir. Su oranı yüksek olan Finike portakalları tatlı ve aromatiktir.






Yorumlar

  1. Ürünlerine bayıldım. Reçellerden sipariş etmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kışın çok getirttim o firmadan. Hatta blogda paylaştığım bergamut reçelinin bergamutu da oradan. Bir de kargo şirketiyle anlaşmışlar herhalde 24 saatte geldi. Güzel bir etkinlik olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seneye şadoks ve kumkuat getirtmeyi düşünüyorum İlhan bey. Kumkuatı pazarda bulamıyorum. Sevgiler.

      Sil
  3. Çok keyifli bir gündü ablacım, reçellere bayıldım bende gerçekten. Hepsi nefisti :))
    Birlikte güzel bir gün geçirdik, çok öpüyorum sizi,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Yine güzel bir etkinlikti Sibelcim, birlikte olmak hepsinden güzeli zaten.. Öpüyorum çok canım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi