Mövenpick Hotel İzmir Hint Yemekleri Festivali

Geçtiğimiz günlerde Mövenpick Hotel İzmir'de gerçekleşen Hint Yemekleri Festivali kapsamında özel bir tadım gecesine davetliydim. Travel and Gourmets dergisi aracılığı ile İzmir yemek ve gezi blogu yazarları için düzenlenen gecede hep birlikte Hint Mutfağı'ndan değişik lezzetler tatma fırsatı bulduk. Mövenpick Hotel İzmir'in güler yüzlü Halkla İlişkiler Müdürü Merih Hasaltun Yumlu bizleri karşılayarak bu şık ve güzel sofraya konuk etti.Unutmadan eklemek istiyorum ki Hint Yemekleri Festivali 28 Kasım'da son buluyor. Siz de Hint Yemeklerini seviyor ya da tanımak istiyorsanız henüz geç kalmış sayılmazsınız.





Merih hanım, Mövenpick Hotel İzmir'de değişik ve farklı  mutfakları festival kapsamında konuk edeceklerini ; yörelerden getirtecekleri şeflerin hazırlayacakları yemekleri tatma fırsatı bulacağımızı anlattı .Hemen söyleyeyim Aralık ayında Gaziantep Mutfağı konuk oluyor şimdiden yerlerinizi ayırtabilirsiniz.

Chef Mohammed Hasib
Yemeklerimizi Mövenpick Dubai Otelin içinde bulunan Chutney Restaurant'ın şefi Mohammed Hasib hazırladı. Chutney Restaurant üç yıl üstüste Dubai'nin en iyi üçüncü Hint Restaurantı seçilmiş.


İlk olarak Hint Mutfağı'ndan chutney eşliğinde poppadom ikram edildi. Chutney'in içinde taze kişniş vardı. Başka bir şey var mıydı anlayamadım doğrusu kişnişin tadı çok baskındı. Poppadom adı verilen çıtır cipsleri çok sevdim.

poppadom ve chutney
Poppadom ve kişnişli chutney
Daha sonra Hoşgeldiniz içeği olarak Masala Chaas ikram edildi. Cacık ayran arası bir kıvamda yoğurttan yapılmış bu içecekte taze kişniş vardı gene :) Bu gece kişnişe doyduk. Ben mutfağımda kişniş tohumunu ara sıra kullanıyorum ama taze kişniş kullanmıyorum desem yeridir. Kişnişi İngilizler  ve Kıbrıslılar da çok seviyor. Kıbrıslıların çakıstes dedikleri kırma yeşil zeytinle kişniş tohumları çok yakışıyor. İngilizler kişnişin yanı sıra zencefilin de hastası.  Kişnişe İngilizler Hintlilerden Kıbrıslılar da İngilizlerden alışmış olsa gerek.

Hint usulu içecek
Masala Chaas
İçecekten sonra Aloo Chana Chat (Nohut Salatası) servis edildi. Salatanın içerisinde patates, zencefil ve olmazsa olmaz kişniş vardı. Daha başka neler vardı onlarda şefin sırrı. Baharatlar çok güzel ayarlanmıştı. Bizim damak zevkimize uygundu. Vejeteryanlar için oldukça güzel ve lezzetli bir salata seçeneği.

Nohut Salatası
Tamatar Shorba işte Hintçeyi söktüğüm an geldi. Domates çorbası olduğunu hemen anladım :) Romanya'ya gittiğimde de corba ve carsaf kelimelerini duyunca tamam ben Romence anlıyorum demiştim :) Domates haricinde içeriği hakkında bir fikir oluşturamadım. Üzerinde doğranmış taze kişniş vardı tahmin edebileceğiniz üzere.. Yanında naan servis edildi. Naan aynı bizim pidelerimiz gibi pide. Fotoğraf çekmeyi unutmuşum ama siz bizim pidelerimizi gözünüzün önüne getirebilirsiniz.
Hint usulu domates çorbası
Tamatar Shorba

Murg Malai Kabab Hint Baharat marineli tavuk.  Adında anlaşılacağı üzere çeşitli baharatlarla marine edilmiş tavuk. Ben tadını beğendim. Benim damak zevkime uydu.

Hint baharat marineli tavuk
Murg Malai Kabab
Menüdeki favorilerimden birine geldi sıra. Gosht Korma Awadhi Garam Masala ile kuzu incik. İlk fırsatta tarifi deneyeceğim. Hindistan'da inek kutsal hayvan sayıldığından dana eti yemediklerini biliyorum. Kuzu eti o kadar güzel pişmiş baharatlar o kadar güzel ayarlanmıştı ki. Ağızda dağılan bu eti bu kadar güzel pişirmek marifet. Şefin restaurantı üç kez ödülü boşuna kazanmamış. Yanında garnitür olarak servis edilen basmati pirinç tane tane pişmiş ve yağsız olmasına rağmen çok lezzetliydi.

Garam Masala ile kuzu incik
Gosht Korma Awadhi

Diğer favorim Kasri Keer  Antep fıstığı, cajun ve safranlı puding bizim sütlacımıza benziyor. İçerisinde pirinç ve kajun fıstık vardı. Safranın haricinde kakule tadı aldım. Üzeri yeşil fıstıkla süslenmişti. Ben çok beğendim.

Hint usulu safranlı puding
Kasri Kheer
Yemek Masala Tea ikramı ile son buldu. Ben sütlü çayı ve baharatı çok beğendiğim için bu çayı beğeniyorum. Masala Tea'de baharatlar önce hafifçe eziliyor sütle karıştırılmadan önce hafifçe ısıtılıp aroması ortaya çıkarılıyor ve sonra süte karıştırılıyor. Ayrı bir yerde demlenen siyah çayla bu karışım birleştirilip servis ediliyor. Hangi baharatların karıştığı ise şefimizin sırrı.
Daha önce Hint mutfağından bir kaç denemem oldu hatta mutfağımda garam masala kullanıyorum. Arkadaşım Hindistan'dan hazır paketlenmiş karışım getirmişti. Benim garam masalam'da tarçının tadı çok hissediliyor çok öne çıkmış. Sebzelerle kullandığım zaman uyum sağlamadı. Tavuk ve etle denediğimde daha başarılı sonuç aldım. Siz kendi garam masalanızı evde yapabilirsiniz.

garam masala

Bu geceye katılmamıza, yemek ve gezi blogu yazarlarının kaynaşmasına aracı olan Travel and Gourmets dergisi imtiyaz sahibi Kutlu Özemtrak'a,  Mövenpick Hotel İzmir Halkla ilişkiler müdürü Merih Hasaltun Yumlu'ya bu bol sohbetli, lezzetli, eğlenceli gece için çok teşekkürler.

 Travel And Gourmets dergisi gezi yazarlarından çok sevdiğim arkadaşım Egeden Tarifler'in dergideki yazılarını mutlaka okuyun derim. İzmir Mövenpick'in değerli şeflerinden de tarifleri de dergide yer alıyor. Travel and Gourmets Dergisi editörü Didem Mazlum'a özel daveti için ayrıca  teşekkür ederim.




Gecenin enerjisi fotoğraftan da anlaşılıyor:)

İzmir Mövenpick Hotel'deki lezzet haftalarını takip etmek isterseniz
Twitter: Moevenpickizmir  mobile.twitter.com/moevenpickizmir
Facebook: MovenpickHotelIzmir  www.facebook.com/MovenpickHotelIzmir
Instagram: Movenpickizmir  



Ajandanıza not almayı unutmayın Mövenpick Hotel İzmir'de Aralık ayında Gaziantep Mutfağı var.


Yorumlar

  1. O kadar guzel bir anlatimla yazmissin ki gidemedigim icin uzuldum. Hersey ozenli ve cok guzel hazirlanmis. Orada olmak isterdim dogrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün'cüm otelde lezzet haftaları devam ediyor her ay farklı bir mutfak var. Birlikte değişik lezzetler keşfetmeye gideriz

      Sil
  2. O geceyi yeniden yaşadım sanki. Bu lezzet fırtınası hep sürsün !

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir gece olmuş. Hint yemeklerini merak ederim hep. Kişnişi çok kullandıkları yazından anlaşılıyor :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Şeniz'cim gerçekten çok güzel bir geceydi. Kişniş o gece tavan yaptı :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş. Hem gecenin detaylarını yansıtmış, hem de Hint mutfağı hakkında bilgi vermişsiniz, keyifle okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ege'cim :) Birlikte olmak çok güzeldi :)

      Sil
  6. Kalemine sağlık Sibel ablacığım, gelemediğime üzüldüm ama öyle güzel anlatmışsınki gelmiş kadar oldum:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel'cim bir başka etkinlikte birlikte oluruz inşallah canım. Sevgiler...

      Sil
  7. Çok keyifli bir gecede muhteşem lezzetler tattık..:)) Çok güzel anlatmışsın.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Oya'cım. Birlikte olmak güzeldi :)

      Sil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi