gruyere'de eritme peynir yanında kornişon turşusu

Bugünkü mutfak gezimiz İsviçre'ye . Gruyere Cenevre'ye 1,5 saatlik bir mesafede olan peyniriyle ünlü bir kasaba. Gruyere peyniri adını bu kasabadan almış. Doğal olarak olgunlaşan bu peynir İsviçre'nin meşhur peynirlerinden sadece biri.


Kasabada yan yana sıralanmış restoranlarında fondü veya raclette ızgarasında eritilmiş peynir yiyebilirsiniz. Peynir; yanında arpacık soğanı turşusu, kornişon turşu, haşlanmış patates ve salata eşliğinde sunuluyor.


Peynirler raclette ızgarasının kürekleri üzerinde erimek için bekliyorlar
Bizim Gruyere peynirlerimiz raclette ızgarasında eridiler. Raclette farklı anlamlarda kullanılıyor. Raclette hem bir isviçre peyniri, hem de peyniri eritmek için kullanılan ızgaraya verilen isim.

Raclette ızgarasına konmuş peynirler



Bu geziden çıkacak tarif: "Kornişon turşusu" 
Bu güzel peyniri eritmek ızgaranın marifeti, patates haşlamasının da marifeti olmaz en iyisi garnitür olarak sunulan kornişon veya soğan turşusu. Soğan turşusunu daha önce denemiştik ama rengi bu kadar beyaz olmamıştı. İnternet'ten biraz araştırma yapınca bir İngiliz sitesindeki tarifte soğanları bir gece önceden tuzla karıştırıp bekletmek gerektiği yazıyordu. İlk fırsatta turşuyu o tarifle deneyeceğim. Bakalım soğanların rengi o kadar beyaz olacak mı? Denedikten sonra da paylaşırım. Bu durum da kornişon turşusu tarifini sizinle paylaşmaya karar verdim. Bu turşuyu yıllardır yaparım. Ben turşularımı yaparken sirkeli su karışımını mutlaka kaynatıyorum. Bu da turşumun dayanıklı olmasını sağlıyor.

tarif için burayı tıklayınız.

    Yorumlar

    daha fazlasını buradan ARA

    popüler tariflerim

    Domates nasıl kurutulur

    Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

    Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

    tarhana nasıl yapılır

    Patates Tostu Tarifi

    Domates Sosu

    Biber Nasıl Kurutulur

    Rumeli Usulü Paça Çorbası

    istiridye mantar sote

    İncir reçeli tarifi