sevgi dolu pogacalar

Bu poğaçaların tarifi çocukluğumdan beri tanıdığım canım Sevgi teyzeme ait.Sevgi teyze bizim karşı komşumuzdu.Sabah akşam görüşür çok iyi anlaşırdık.Şu anda ayrı şehirlerde oturmamıza rağmen dostluğumuza mesafe engel olamıyor.Çocuklarımın da çok sevdiği bu poğaçaları ne zaman istesek,ne zaman görüşsek  bizim için yapar.Sevgisini bu poğaçaların içine koyar ve o kadar lezzetli olur ki onun poğaçaları.Bu gün Sevgi teyzeyi düşünürken  Richard Bach'ın Martı kitabı aklıma geldi.On beş yılı buldu kitabı ilk okuyuşum.Çok beğendiğim bu kitabı  üç kere okudum.Tekrar okuma zamanı geldi diye düşünüyorum.Ne zaman uzaktaki bir arkadaşımı,dostumu,akrabamı düşünsem romanın kahramanı Martı Jonathan Livingstone'nun arkadaşı Sullivan'a dostlukla ilgili söylediği sözler gelir.


"Onca zaman neyi öğrenmeye çalıştık? Dostluğumuz zaman ve mekanla sınırlıysa, zamanı ve mekanı aştığımız an, kardeşliğimizin bitmesi gerekir. Zaman ve mekan kavramını aştığımıza göre istediğimiz an görüşebileceğimizi hiç düşünmüyor musun?"


Kaynak: Martı - Jonathan Livingston / Richard Bach 




Malzemeler:
1 ölçü zeytinyağı
1 ölçü süt
1 ölçü yoğurt
1 kahve kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı (üzerine)
Aldığı kadar kendi kendine kabaran un (sade kek un)
Böreklik peynir veya lor peyniri
Kıyılmış maydanoz veya dereotu
Fırınınızı 170 derecede ısıtınız. Tepsinize yağlı kâğıt seriniz. Peynir ve maydanozu karıştırınız ve poğaça içini hazırlayınız. Bir kâseye kek unu koyunuz. Yağ, süt ve yoğurdu ekleyiniz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğurunuz. Hamur kıvama gelince cevizden büyük parçalar koparıp avucunuzda yarım santim kalınlığında daire şeklinde açınız. Açtığınız yufkaya hazırladığınız içten koyup, hamuru kapatınız. Poğaçaları tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısını sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra fırına veriniz.

Yorumlar

  1. ne kadar tatlı bir isim çok sevdim ellerine sağlık
    dostluğunuz ömür boyu sevgiyle devam etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  2. bu pogacayi ben de cok seviyorum :) bir olcu nedir? bir tepsi icin mesela asagi yukari ne kullanmak lazim cay bardagi mi? Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi