evde pul biber yapımı

Balkonumuzda  saksılarda biber yetiştiriyoruz.Geçen yıl tam üç kere çiçek açıp biber verdiler.Farklı cinsteki biberlerden hazırladığımız fideleri saksılara ektik.O kadar çok süs biberimiz olunca da ipe dizip kuruttuk.Kuruttuğumuz biberleri birer ikişer kuru fasulye,yeşil mercimek yemeği gibi yemekleri pişirirken içlerine tüm olarak attım.Gene de sıfırlayamadık. Kuru biber kullanarak bir miktar kırmızı şili sos yaptım.Kalanları da eşim bir güzel pul biber yaptı.O kadar çok hoşumuza gitti ki bu yıl pul biberimizi tamamıyla kendimiz yapalım istiyoruz.Kızım evde yapılandan başkasını yemek istemiyor.Özellikle yağda yakıldığı zaman nar çiçeği renginde bir renk alıyor.



  • Kurutulmuş süs biberlerini 50 derecede 25-30 dakika fırına veriniz.
  • Fırından çıkardığınız süs biberlerini eldiven takarak saplarını ve çekirdeklerini çıkarınız.
  • Temizlediğiniz biberleri robottan geçirerek kavanoza alınız.
Kırmızı Süs Biberleri
Kurutacağınız biberleri öncelikle yıkayıp süzünüz.Yorgan iğnesiyle dayanıklı bir ipe biberleri saplarından diziniz.Açık havada direkt güneş almayan bir yerde kurutunuz.
Biberleri kurutmak için saplarından ipe diziniz.

Yorumlar

  1. ay bu süpermiş:) yaz başında balkonuma biber ekmiştim bir sürü. geçenlerde baktım çiçek açmışlar . anlaşıldı dünyaya gelen biberleri pul biber olarak değerlendireceğim:)

    YanıtlaSil
  2. Doğal,mis gibi taii ki dışarıdan yemek istemez.Her gün gıdalar üzerinde oynanan oyunlardan bahsedilirken en güzeli bu...

    YanıtlaSil
  3. Bende Çeşmedeki bahçemizden kopardığım biberleri kurutup, aynen sizin gibi yapıyorum. Eminim dışarıdan alınanlara boya katıyorlar, o kadar kırmızılar ki.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. battikoo,çok alemsin.Sevgiler:)
    Erguvan vakti;evde yapmak hoşuma gidiyor:)
    Ihlamurcum;elinize sağlık,afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  5. Kuruttuğum süs biberlerin bazıları kısmen simsiyah oldu bildiğiniz kömür karası. Pul biber olarak kullanmamda sakınca var mı acaba?
    İlk kez deniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, siyah olan biberlerinizi kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ederim. Muhtemelen kuruturken her hangi bir nedenden dolayı küflenmişlerdir.

      Sil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi