chimichurri sos-maydanoz sos

Pesto sosu söylemesi kolay ama bu sosu söylemesi de yazması da zor biraz. Onun için ben adını maydanoz sos koydum. Bu tarifi Catherine'nden aldım.Tarifin orjinalini görebilirsiniz. Bu sos yaygın olarak Arjantin ve Uruguay mutfağında kullanılıyor. Araştırmalarım sonucu kişnişle de yapıldığını, mevsiminde kuru kekik yerine taze kekik konulabileceğini öğrendim. Catherine Portekizce yazdığı için ortak arkadaşımız Google Translate ile anlaşıyoruz. Arkadaşımız sayesinde çevrilen tarifi ben sosu yaptığım ölçülerle yazdım. Kızıma yaptığım sosisli sandwiçte sosisin üzerine sürerek kullandım. Pesto sosa alternatif olarak keşfettiğim bu sosu sık sık yaparım artık. Catherine'ı ziyaret etmek isterseniz tık tık. Çok zarif pasta fotoğrafları ve kompozisyonları ve tarifler var onun blogunu çok seviyorum. Bu tarif için Catherine'e teşekkür ederim. Maydanoz sosu ızgara tavuk ve balıkta da kullanabilirsiniz.


Malzemeler:
1 demet maydanoz (yıkanmış,ayıklanmış)
4-6 diş sarımsak
½ su bardağı sızma zeytinyağı
¼ su bardağı balzamik sirke
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çorba kaşığı kırmızı soğan (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
  • Maydanoz ve sarımsağı ince kıyınız. Robot kullanabilirsiniz ama sebzelerin püre haline gelmemesi gerekir. Bunun için robotunuzu kısa süreli çeviriniz.
  • Bir kaseye diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırınız.
  • Hemen servis yapınız veya buzdolabına koyunuz.
  • Afiyet Olsun.




Yorumlar

  1. Canım çok farklı bir sos olmuş elleri
    ne sağlık hayırlı ve bereketli iftar
    lar dilerim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. İsmi çok zor hakikaten,maydanoz sos demek isabetli olmuş,kullanılan malzemeler çok güzel,eminim harikadır,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Cok farkli bir sey olmus gercekten cok saglikli üstelik mutlaka deniycem tesekkür ederim... Bu arada blogumda bloglardan begendigim ve yapmak istedigim seyleri bloguma almak istiyorum tabi link vererek cünkü unutuyorum acaba alabilirmiyim bu tarifinizi tabi linkinizide vericem...

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir sos olmuş, eminim çok da lezzetlidir. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Derya çok teşekkür ederim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Erguvan Vakti,Maydanozu genelde hepimiz daha çok sevdiğimiz ve sıklıkla kullandığımız için bana da çok yakın ve lezzetli geldi.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Nesliname,nezaketin için teşekkür ederim.Kaynak kullanılarak alıntı yapabilirsin tabii ki.Sormana bile gerek yoktu.Ben de başka blogdan edindiğim fikirleri bile yazıyorum.Emeğe saygı duymak lazım.Blogger arkadaşlarımızın hepsinde de bu saygı var zaten.Hangi tarifimi beğenip yayınlayacaksın merak ettim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi