1000 yıllık zeytin ağaçları fotoğraf sergisi

Gazeteci Ahmet Aydın Akansu Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı Sergi Salonu’nda  9-10-11 Mayıs günleri boyunca ‘1000 yıllık Zeytin Ağacı‘ temalı fotoğraflarını sergiledi .  Ege ve Akdeniz Bölgesinde çekilmiş asırlık ağaçların fotoğraflarından oluşan sergide zeytine ve zeytin ağacına olan hayranlığım bir kat daha arttı.  Fotoğrafların hepsi birbirinden harikaydı ve sergiye ilgi yoğundu. Özellikle sergiyi gezen ileri yaşlardaki izleyicilerden bazılarının zeytin sevgisine hayran kaldım ve çok duygulandım. Ağaçların üzerinde oluşan kıvrımlar fotoğraflara o kadar güzel yansımıştı ki izleyenlerin tüm dikkatlerini ağaçların kıvrımları çekti. Bazı izleyenler kıvrımları bir tavşan yüzüne, bazıları yarasaya, bazıları da timsaha benzetti. Fotoğraflarda farklı yaşlarda zeytin ağaçları vardı. Çevre konusunda yazan Ahmet Aydın Akansu ağaçları fotoğraflamak için ağırlıklı olarak Ege Bölgesi’nde farklı yerlerde yıllanmış ağaçların fotoğraflarını çekmiş. Anıt zeytin ağaçları karelerinin hepsi muhteşemdi.

Ahmet Bey’e blogumdan bahsettim ve bu sergideki fotoğraflardan da paylaşmak istediğimi söyleyince beni kırmadı ve fotoğraflardan gönderdi. Sergide yaşlı bir teyze Ahmet Bey’le hatıra fotoğrafı çektirmek istedi ve çantasından bir fotoğraf makinası çıkardı. Benim görmediğim ve bilmediğim bir teknolojiye sahip olan fotoğraf makinesi ile ikinci denemede çekim yapmayı başardım. Antika ve eski meraklısı olduğumdan benim için unutulmaz bir andı.
2002 yılında UNESCO’nun dünyada yılın şairi seçtiği Nazım Hikmet şiirinin bir dörtlüğünde zeytin ağacına şöyle yer vermiştir;
Yani öyle ciddiye alacaksın ki yaşamayı  
Yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin  
Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil
Ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için
Yaşamak yanın ağır bastığından...
Ahmet Aydın Akansu zeytin ağacı fotoğrafı
Ahmet Aydın Akansu zeytin ağacı fotoğrafı




Yorumlar

  1. canım zaten zeytin ağacının gücü bizim için çok önemli
    :)

    YanıtlaSil
  2. Asırlık zeytin ağaçlarının bir sanatçının özgün bakışında çok daha anlamlı bir görsellikte sunulması, sanatçı ruhuna has özelliğin her insana özgü olmadığının da bir kanıtı!..Pek çoğumuz bakıyor ama göremiyoruz!.

    Zeytin ağaçlarını, verdiği ürünün çeşitli işlevselliği kadar, barışı simgeleyen dalından dolayı da ayrıca hep çok anlamlı olmuştur..

    Gazeteci Ahmet Aydın Akansu'nun ‘1000 yıllık Zeytin Ağacı‘ temalı fotoğraf sergisi ve çalışmasından dolayı kendilerini tebrik eder...size de bu harika paylaşım ve ayrıca Nazım Usta'nın bu harika dizeleri için de çok teşekkür ederim.

    Esenlikler..

    YanıtlaSil
  3. Hiç dikkat etmemiştim,gerçekten hayvan figürleri var.
    Ayrıca zeytin ağaçlarının bu kadar uzun ömürlü olduğunu da bilmiyordum,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi