Dr. Oetker ile sevgililer günü temalı workshop

Hafta sonu Dr. Oetker’in İzmir’li yemek blogu yazarları için düzenlediği sevgililer günü temalı workshop’una katıldım. Yıllardır ürünlerini güvenerek kullandığım firmadan etkinlik için aldığım davet beni çok mutlu etti. Başta kabartma tozu ve vanilya olmak üzere yaptığım her hamur işinde mutlaka bir Dr. Oetker ürünü var. Bununla da kalmıyor çok kısa sürede hazırlayacağım pastalarda kremasını, sosunu mutlaka kullanıyorum. Pudinglerimi şekersiz serisinden alıyor ve damak zevkimize göre şeker miktarını ayarlıyorum. Kısaca özetlemek gerekirse Dr Oetker ürünlerinden gerek ana gerekse katkı malzemelerinden kullandıklarım saymakla bitmez. Liste uzar gider.
Cumartesi sabahı 12 blogger arkadaşımla birlikte Dr. Oetker fabrikasına ulaştığımızda bizi Dr. Oetker halkla ilişkiler yöneticileri ve ekip arkadaşları  karşıladı. Dr. Oetker sevgililer günü etkinliğini, üretim tesislerinde bulunan deneme mutfağında gerçekleştirdik.  Bize verilen bilgiyle öğrendik ki Dr. Oetker, Deneme Mutfağı çalışmaları ile tüketicilerine ürünler ile ilgili başarı garantisi veriyor, ürünleri test ediyor, geliştiriyor ve yeni tarifler yaratıyor. Ürünlerin arkasındaki kullanma talimatları ve tarifler bizlere ulaşmadan önce bu mutfakta evdeki fırınlarımızın ısısında defalarca pişiyor, deneniyor ve ancak mükemmel sonuç elde edilince tarife veya tarif kitapçıklarına geçiyor. Kullandığım her üründe mükemmel sonuç almamın nedenini de öğrenmiş oldum o gün.
Mutfak mükemmeldi ve hepimiz çok beğendik.


Mutfağa şöyle bir bakıp önce kahvaltıya geçtik. Kahvaltıda sohbet eşliğinde  Dr.Oetker poğaçaları ve Wolke kek yedik. Wolke bulut anlamına geliyor ve kesinlikle çok nefis bir kek. İnanılmaz yumuşak. Vanilyalı, limonlu ve çikolatalı olarak 3 çeşidi var. Ayrıca paketlerinin içerisinde, özel un karışımının yanı sıra pişirme kağıdı ve süsleme için pudra şekeri de bulunuyor. Denemediyseniz mutlaka deneyin derim.
Kahvaltıdan sonra önce sevgililer günü için Eros aşk pastasını yapmak üzere mutfağa geçtik. Mutfakta pastayı yapmak için gerekli olan her türlü malzeme ve ekipman hazırdı. Önlüklerimizi takıp bize verilen reçetelerle Dr.Oetker pandispanya unu kullanarak kalp şeklindeki kekimizi hazırladık ve pişmesi için fırınlara konuldu.  Keki pişirdiğimiz kalpli kalıp ve cevizli muffin için kullandığımız 12’li muffin kalıbının ve daha bir çok malzemenin Dr. Oetker sanal mağazasında bulabilirsiniz. Üstelik bu ara alışveriş yapan herkese hediyeleri de var.


Pandispanyamız pişerken verdiğimiz arada firmanın tarihçesi hakkında kısa bir film izledik ve firmanın halkla ilişkiler yöneticisinden Dr. Oetker markasının nasıl doğduğu ve tarihçesi konusunda bilgilendik. Genç Eczacı Dr.August Oetker gece yarılarına kadar eczanenin arka odasında 1891 yılında hamur kabartma tozunu keşfetmesiyle başlıyor. Fırında pişen kek, pasta ve hamur işlerinin iyi kabarması için devrim yaratacak bir çözüm buluyor. Dr. Oetker keşfinin yanı sıra bu ürünü başarıyla da pazarlıyor ve markasını oluşturuyor. Dr. Oetker bu ürün ile hazırlanmış birçok tarifi Hamur Kabartma Tozu paketinin üzerinde ve gazetelerde yayınlatıyor. Dr.August Oetker’in ölümünden sonra da başarılı yönetimler sayesinde devamlı büyüyor. Gezici araçlarla tüketiciye tarifler, öneriler veriliyor. Başarılı yönetimler ve markaya verilen önemle Dr.Oetker her gün büyüyor ve her geçen gün bizleri yeni ürünlerle buluşturuyor.


Markanın logosunda bulunan Kırmızı-beyaz renklerdeki “Hellkopf” simgesi ise aydınlık kafa, aydınlık düşünceyi temsil ediyor. Marka logosunda bulunan kırmızı zemin üzerine beyaz kadın figürü de aydınlık düşünce, aydınlık kafa anlamına geliyor.


Pandispanyalarımız piştikten sonra pastalarımızı süsledik ve pasta yapımımızı bitirdik. Eros aşk pastamızı süslerken  Dr Oetker dolgu kreması, Dr.Oetker krem şanti , Dr Oetker sıvı aromalar, çilek, ananas, muz gibi i taze meyveler, fındık, Antep fıstığı, badem krokan vs.  kullandık. En son bitter ve beyaz  minik kalp çikolatalar ve harf ve rakam şeklinde çikolatalar ile süsledik.


Pasta yapımından sonra öğle yemeğine geçtik. Yemekte doktor Oetker’in yeni ürünü special pizza ikram edildi . Bu pizzanın farkı diğer pizzalarına göre biraz daha kalın tabanlı olması idi. Çok lezzetli bir pizzaydı. Hepimiz çok beğendik. Üzerine içtiğimiz Türk kahvesinden sonra tekrar mutfağa geçtik.


Muffinlerimizi Dr. Oetker sade kek karışımıyla yaptık ve 12’li  muffin kalıplarında pişirdik. Sonuç o kadar güzeldi ki. Kek karışımı denince hep tatlı bir şeyler yapmak geliyordu. Bu karışımın içinde şeker olmayınca hem tatlı hem tuzlu tariflerde kullanabileceğimizi öğrenmek çok hoşuma gitti. Üzerini renkli biberler ve kiraz domateslerle süslediğimiz muffinlerin de tarifini de önümüzdeki günlerde paylaşacağım. 


Pastamızı ve muffinlerimizi paketledikten sonra günün sonunda sertifikalarımızı aldık ve Dr. Oetker’in güler yüzlü ekibi tarafından uğurlandık.  Bizleri uğurlarken Mutfağımda Mutluyum tarif kitabının da içinde bulunduğu çok güzel bir hediye paketi verdiler.
Dr.Oetker’in bizimle fabrikaya doğru yolculuğumuzdan başlayarak sonuna kadar bizimle ilgilenen yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederiz. Harika bir gündü.
Gün boyu devam eden etkinlik sonucu bizleri evlerimize en yakın noktalarda indiren güler yüzlü servis şoförüne de teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

Yorumlar

  1. Benim de güvendiğim bir markadır.Güzel ve verimli bir gün yaşadığınıza sevindim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten çok güvenilir bir marka. Teşekkürler Rabia hanım.

      Sil
  2. Dr. Oetker ürünleri tartışmasız çok başarılı. Sürekli kullandığım bir markadır.
    Çok güzel bir çalışma olmuş. Anlatımınızla sayenizde oradaymış gibi oldum.
    Ben de züyarete beklerim. Sizi izliyorum.
    Sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pırıl hanım evet hepimizin evine bir şekilde giriyor.Ben de sizi izliyorum. Sevgiler.

      Sil
  3. Dr.Oetker kendimi bildim bileli hep kullandığım tercih ettiğim bir marka.Sizlerde bu ürünlerle maharetlerinizi konuşturup ne güzel lezzetler hazırlamışsınız pembekekiğim hepsi ayrı nefis görünüyorlar ellerinize,emeklerinize sağlık olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin doğrusu Dr.Oetker'le hayatında hiç pasta yapmamış birisi bile yapabilir yeter ki paket arkasındaki talimatlar doğru uygulansın.Bu tasarımı da Dr.oetker bize hazırlamış çok hoş oldu.

      Sil
  4. dr. oetker in ürünlerini çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Sibelciğim bizlerde çok memnun olmuştuk etkinlikten.Ortam ve hijyen ise mükemmmeldi , en kısa zamanda görüşmek dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel anlatmışsın.. Gerçektende harika bir gündü.. Benim için ise çok özeldi.. Sizlerle tanıştım çünkü.. Başka etkinliklerde görüşmek üzere..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz biz de seni tanıdığımıza çok mutlu olduk.

      Sil
  7. yazinda da anlattigin gibi cok guzel bir gundu sibel abla :) nice guzel etkinliklerde gorusmek dilegiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşım çok güzel yazmışsın gerçekten çok güzel bir gün geçirdik ama böyle senin gibi güzel yazacağımı tahmin edemiyorum döktürmüşsün canım sevgilerimi yollıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Nasıl imrendim anlatamam, ne güzel bir etkinlik olmuş:)

    YanıtlaSil
  10. merhaba nasıl güzel bir etkinlik olmuş keşke bizde katılabilseydik

    YanıtlaSil
  11. Pembecim, çok güzel ve verimli bir gün olmuş.
    Arkadaşlarla buluşmak, ürünü yapanların tavsiyelerini almak mutlaka ürünü kullnırken fark yaratıyor.
    Ayrıca fotolardan da gördüm çok güzel bir pasta ve muffin yapmışsınız.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Sibel ablacım ne güzel bir gün olmuş, keşke bende yanınızda olsaydım! Sanırım face kullanmadığım için bazı etkinliklerden haberim olmuyor, neyse sağlık olsun, sizleri de izlemek güzel,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle de bir etkinliğe katılırız umarım. Sevgiler.

      Sil
  13. cok güzel bir etkinlikmiş harika şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  14. Güzel bir etkinlik olmuş, katılmak isterdim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Dr Oetker benimde elim ayağım, yaptığınız biberli muffinleri ben braille alfabesiye hazırlanan kitap projesinde hazırlamıştım.Aynen kalıplarla biberleri kesip,süsledim.Çok şık oldu, körler için hazırlanan tüm yemeklerin toplandığı diğer blogda yayınlandı.
    Seninde eline sağlık, çok keyifli olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir projeye katılmışsın Ihlamur'cum. Ellerine sağlık. Blogun adını da paylaşabilir misin. Yararlanmak isteyenler olabilir.Sevgiler.

      Sil
  16. güzel vakit geçirmişiniz canım,ben en çok kuru mayasını sevdim,başka marka tanımam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin mutfağına bir en az bir ürünüyle giriyor sanıyorum. Sevgiler Mazes.

      Sil
  17. Çok keyifli bir günü güzel anlatımınla yeniden yaşadım.Tekrarlarında görüşmek üzere.
    Sevgilerimle
    Şeniz

    YanıtlaSil
  18. Ablacım fotolar da anlatımın da çok hoş olmuş :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi