Kipa 21.yaş günü blogger etkinliği

21. yaş gününü kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenleyen Kipa geçtiğimiz günlerde biz 
İzmir Yemek Blogu Yazarları için de bir etkinlik düzenledi. Kipa’dan aldığımız davet üzerine Balçova Kipa Hipermarketi’nde 23 Kasım 2013’de sabah 11:00’de buluştuk. Bizi Kipa Mağaza Müdürü İbrahim Kırkbunar , Kipa Unlu Mamuller Direktörü Merih Boz,  Kipa Medya Müdürü Şeyda Gümüş, 21.yaş proje Müdürü Şenay Öztekin, Sosyal Medya Sorumlusu Iraz Yoğurtçu karşıladı.


Türkiye’nin önde gelen perakende şirketi Kipa 1992 yılında İzmir’in önde gelen yüz girişimci iş adamı tarafından kuruldu. 1994 yılında açılan Bornova Kipa ile alışveriş merkezi dünyasına açılan Kipa bugün, Türkiye genelinde 24 ilde 190’ı aşkın mağazası, 9 bin 500 çalışanı ile hizmet veren çok köklü bir kuruluştur.



Mağaza turuna tekstil reyonundan başladık. Tekstil reyonunda yılbaşına özel çok güzel ürünler vardı. Ben yeni yıl alışverişleri için bir kaç ürün gözüme kestirdim. Oldukça güzel hediye seçenekleri var.





Tekstil reyonunda uluslararası bir moda markası olan F&F ürünleri dikkat çekiciydi. Avrupa’daki mağazalarının yanı sıra  Türkiye'de KİPA mağazalarında satılan F&F markasının koleksiyonlarını görmek için  www.ffmodave F&F facebook sayfalarını ziyaret edip detaylı olarak inceleyebilirsiniz.



F&F'in kadın  erkek, bebek, çocuk giyim koleksiyonu yanı sıra ayakkabı ve çanta koleksiyonu da oldukça göz alıcıydı. F&F markası modaya yön verecek markalardan olmaya aday görünüyor.
  

Kipa yetkilileri ile birlikte mağazayı gezerken verilen bilgiler ışığında  “Sizin Kipa’nız” sloganıyla İzmir’lilerin kalbine yer eden Kipa’nın kuruluşundan sonra zamanla İzmir dışına açıldığını öğrendik. 



Kipa Ege Bölgesi’ nde yerel bir marka olarak başarı ile çalışmalarını sürdürürken, Kasım 2003’ de dünyanın önde gelen perakende devlerinden Tesco ile birleşiyor. Bu işbirliğiyle, Kipa’nın güçlü yerel bilgisi, Tesco’nun uluslararası ölçekteki birikimi ile buluşuyor. Bu, daha geniş bir ürün yelpazesinden, gelişmiş hizmetlerden ve avantajlı fiyatlardan yararlanacak olan Kipa müşterileri için de büyük bir adım oluyor.




Tekstil reyonunu gezdikten sonra tadımların ilk durağı olan Kipa Lezzet Mutfağına geldik. Kipa ürünleri ile hazırlanan kısır ve ananaslı tatlı blog yazarlarına sunuldu. Çikolata sosuna batırılarak hazırlanan ananaslı tatlıyı çok beğendik.



Pastane bölümünü gezerken Kipa Unlu Mamuller Direktörü Merih Boz bize ürünler hakkında bilgi verdi. Pasta, börek,tatlı, tuzlu kurabiye ve aklınıza gelebilecek her türlü unlu mamüller çeşit yönünden çok zengindi. Donut’lar oldukça ilgimi çekti.



Kipa balık satışlarında tazelik ve fiyat konusunda oldukça iddialı. Balık reyonundan sonra kasap reyonunu gezdik ve satılan etler konusunda da bilgiler aldık. Kipa'da zaman zaman balık fiyatlarında şaşırtan indirimli fiyatlar oluyor.



Kipa mağazalarındaki alışveriş fırsatlarından yararlanmak için Kipa Clup Card çıkarmanız yeterli. Ayrıca Kipa Aile Kulubu'ne üye olarak düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz. Kipa Aile kulupleri bayanlar ve çocuklar için özel sosyal yaşam alanı yaratmak için kurulmuş. Etkinliklerden 18 yaşından büyük bütün bayanlar ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Üyeler El sanatları, yabancı dil v.b kurslardan yararlanabilmekte ve çeşitli etkinliklere katılabilmektedir.


Gezimize şarküteri reyonunu da gezerek devam ettik. Hayli renkli olan sebze reyonunu da gezdikten sonra öğle yemeği için Kipa yetkilileri ile birlikte Kipa'nın üst katındaki mekanların arasında bulunan Friends& Burgers'e gittik. 



Etkinliğe Friends&Burger’de yediğimiz yemek boyunca keyifli sohbetler ile devam ettik. 



Friends&Burgers'in menüsünden İtalyan Burger'i seçtim. Pesto sosun lezzeti  ile bütünleşen ev yapımı burgeri  çok beğendim. Mozerella peyniri, domates ve roka ile birlikte sunulan İtalyan Burger damak tadıma uygun doğru bir seçimdi. 


Yemeğimizi yedikten sonra Kipa’nın çikolatalı baklavasının da tadımını yaptık. Kipa unlu mamulleri direktörü Merih bey bizi çikolatalı baklava konusunda bilgilendirdi.



Daha sonra Kipa'nın 21. Yaş günü için hazırlanan pastayı kestik. Pasta görünüm ve lezzet olarak bizlerden tam not aldı.



Etkinlik sonunda ünlü modacı Tuvana Büyükçınar’ın Kipa’nın 21.yaş gününe özel hazırladığı alışveriş çantaları içerisinde Kipa ürünleriyle bizler için hazırlanan hediyelerimizi aldık.




Bu güzel organizasyon için Kipa Mağaza Müdürü İbrahim Kırkbunar , Kipa Unlu Mamuller Direktörü Merih Boz,  Kipa Medya Müdürü Şeyda Gümüş, 21.yaş proje Müdürü Şenay Öztekin, Sosyal Medya Sorumlusu Iraz Yoğurtçu’ya teşekkür ederiz.

Kipa’nın tanıtımında Kipa ile ilgili en çok ilgimi çeken konular arasından paylaşmak istediğim notlar.

  • Kipa kendine ait ilk markaları 1998’de duyurdu. Kipa’nın bugün 1500 adet öz markalı ürünü bulunuyor.
  • Kipa,  İzmir’in ilk vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEU) ile bir ilki gerçekleştirerek, perakende sektörünün nitelikli  ve uzmanlaşmış personel ihtiyacını karşılamak amacıyla 2008 yılında  “Perakende Yönetimi Programı”nı açtı. İEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan program, bu yıl 5’inci mezunlarını verdi.  İstihdam garantili bu program kapsamında bugüne kadar mezun olan 26 öğrenci Kipa’da çalışmaya başladı.
  • En çok satan 10 üründen 9'u Türk üreticilerden tedarik  eden Kipa, büyümeleri, gelişmeleri ve uluslararası pazarlara ihracat yapabilmelerine yardımcı olmak için tedarikçileri ile birlikte çalışmayı sürdürüyor. 

Yorumlar

  1. Son zamanlarda ne kadar hareketli bir etkinlik dönemi yaşadık değil mi Sibelcim? Ama hepsi birbirnden güzeldi. Kipa ayağını sürüdü sanırım:)) arkası hızla geldi zira.. Kalemine sağlık canım, pek güzel anlatmışsın..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi