Mövenpick Hotel İzmir Karadeniz Yemekleri Festivali

Dün gece Mövenpick Hotel İzmir Margaux Restaurant’ta gerçekleşen Karadeniz Lezzetleri haftası blogger gecesine davetliydim.  Blogger arkadaşlarım ve Travel and Gourmets dergisi ekibi ile birlikte katıldığımız gecede hep birlikte Karadeniz mutfağından değişik lezzetler tatma fırsatı bulduk. Siz de Karadeniz’in lezzetlerini tatmak isterseniz 11-23 Ocak tarihleri arasında Margaux Restaurant’a rezervasyon yaptırabilirsiniz. Karadeniz Lezzetleri öğlenleri açık büfe akşamları ise À la carte olarak sunulacak.
Mövenpick Hotel’de düzenlenen lezzet haftalarında bir de sürpriz var.  SunExpress Havayolları’nın sponsor olduğu “Karadeniz Lezzetleri Festivali”ne katılan konuklardan her gün iki kişi 11-23 Ocak tarihleri arasında , Trabzon’a gidiş dönüş uçak bileti kazanacak. Akşamları Margaux Restaurant’a gelerek o ayın konuk mutfağını tercih eden ve #Movenpicksunexpressileucuruyor hashtagi ile facebook, twitter ve instagram’da paylaşım yapanlardan iki kişi, hediye uçak bileti ile Trabzon’a uçacak. Bu sadece Karadeniz mutfağı için değil bundan sonra düzenlenecek lezzet geceleri için de geçerli. 
Karadeniz’in yöresel lezzetlerini Trabzon’dan gelen şefler hazırlamıştı. Menümüz çok zengindi. Yemeğe başlamadan önce daha önce bir kaç kez Karadeniz’e gitmiş ve Karadeniz lezzetlerini yerinde tatma fırsatı bulmuş birisi olarak karşılaşacağım menüyü ve lezzetleri az-çok tahmin edebiliyordum. 
Başlangıç olarak Karalahana Çorbası geldi. Çorbanın içinde karalahananın yanı sıra kuru barbunya ve mısır taneleri vardı. Oldukça besleyici ve lezzetli bir çorbaydı. Çeçil peyniri eşliğinde servis edildi.
Ben çorbayı çok beğendim. Evde de denemeyi düşünüyorum.
Turşu kavurması...Bu yemeği yapmak kimin aklına gelmiş hep merak etmişimdir. Turşuyu neden kavurmuşlar bir türlü çözemedim. Kendimce şöyle bir tahmin yürütüyorum. Bildiğimiz anlamda bir turşu değil de bir saklama yöntemi olarak salamurada yazdan kışa bekletilmiş yaz sebzelerinin yemeğe dönüştürülmesi çabası olsa gerek. İlginç bir yemek. 
Hamsili kaygana krep benzeri bir yemek. Hamsili olması çok hoş olmuş. Beğenerek yedik. Babaannem de yapardı ama hamsili olanını ilk defa denedim. 

Hamsili Pilav'ın sunumu müthişti. Porsiyonluk sunumlar çok hoşuma gitti. Benim için yemeğin lezzeti kadar sunumu da önemli. Yemeğin hem göze, hem damağa hem de mideye hitap edeni makbul.
Kuymak ya da mıhlama mısır unu ve peynirle yapılan bu yemek favorimdi. Menünün en lezzetli yemeği bence buydu. Artvinli bir arkadaşıma kuymakla mıhlamanın farkını sormuştum. Trabzon ve çevresinde mıhlama dendiğini Artvin ve yöresinde de kuymak dendiğini söyledi. Trabzon'da mıhlamaya kolot peyniri Artvin'de ise kuymağa çeçil peyniri koyarlarmış. Her ikisinin de ortak noktası tereyağı, peynir ve mısır unu... ikisi arasındaki isim farkının kaynağı ise tam bir şehir efsanesi. 
Hamsi Çıtlama'da mükemmel pişmiş ve sunumu çok güzeldi. Karadeniz'de balık deyince benim aklıma hamsi ve mezgit geliyor. Çıtır çıtır hamsiler hem çok taze hem de çok güzel pişmişti. Sunum olarak en çok hamsi çıtlatmayı beğendim.
Karalahana Sarması bana göre biraz fazla pişmişti. Lezzet olarak çok güzeldi. Yanında yoğurtla servis edildi.
Akçaabat Köftesi piyaz eşliğinde sunuldu. Akçaabat'ta yediğimde daha yağlı gelmişti. Köfteyi hepimiz beğendik.




Gecenin son yemeği laz böreği... Eşlikçisi Mövenpick'in ünlü vanilyalı dondurması. İkisi bütünleşmiş ve birbirine çok yakışmıştı. Keyifle yedik. 
İzmir Mövenpick Hotel'deki lezzet haftalarını takip etmek isterseniz
Twitter: Moevenpickizmir  https://mobile.twitter.com/moevenpickizmir
Facebook: MovenpickHotelIzmir      https://www.facebook.com/MovenpickHotelIzmir
Instagram: Movenpickizmir 
Mövenpick Hotel İzmir'de Şubat ayında Hatay Mutfağı var. Ajandanıza not almayı unutmayın.


Yorumlar

  1. Hepsi ayrı ayrı lezzetli yemeklerdi, yapanların ellerine sağlık. Sibel ablacığım çok güzel anlatmışsın. Fasülye turşusunu kavurmak gerçekten kimin aklına geldi acaba :)) Ayrıca Mövenpick Otel ve Merih Hanım'a nazik davetleri için çok teşekkürler. Sevgiler , öptüümm

    YanıtlaSil
  2. Bol lezzetli ve çok keyifli bir geceydi..Çok güzel anlatmışsın .. Sevgiler :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi