Fratelli la bufala


Fratelli La Bufala  İzmir Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nin teras katında açılmış yüzde yüz İtalyan restoranı. Geleneksel Napoli yemek tariflerini yeni nesil yöntemlerle sunan restoran menüsü ile de hayli iddialı. Napoli’nin Aversa kasabasında doğan ve babaları mozerella üreticisi olan Giuseppe, Antonio ve Gennaro La Bufala kardeşlerin oluşturduğu en büyük İtalyan pizza gurubu zinciri Fratelli La Bufala’nın franchise’nı  İzmir’de GTS Ltd. Şti. bünyesinde Bora Çantepe  almış. Fratelli La Bufala’nın dünyada otuzdördü aşkın şubesi bulunmakta.
Fratelli la bufala Mavibahçe İzmir
İtalyan Restoranı
İtalyan Yemekleri

Fratelli La Bufala % 100 İtalyan restoranı olup İtalyan mutfağının en güzel örneklerini sunuyor. Seçkin İtalyan peynirleri ile hazırlanmış başlangıçlar, makarnalar, et yemekleri, salatalar, pizzalar ve tatlıların oluşturduğu menüsünde farklı seçenekler bulabilirsiniz.
Fratelli La Bufalo’yu blogger arkadaşlarımızla öğle saatlerinde ziyaret ettik. Gerek seçkin dekorasyonu gerekse lezzetleri ile tam bir İtalyan restoranı olan bu mekanı tanımaktan çok keyif aldım. İster alışveriş sonrası ya da iş çıkışı lezzetli bir atıştırmalık, ister bir öğle yemeği isterseniz de İtalyan ve Fransız şarapları eşliğinde keyifli uzun bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz bu mekan kesinlikle denemeye değer. Özel parti ve toplu davetler için 300 kişilik yemek, 350 kişiye kadar kokteyl kapasitesi bulunuyor.

Fratelli La Bufala menüsünden tadım için bizim seçtiklerimiz ve bize sunulan lezzetlere gelince;

Başlangıç olarak,
Foccacia aglio e olio
Geleneksel Napoli sitilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınında pişirilmiş, sarımsak ve sızma zeytinyağlı İtalyan ekmeği foccacia...

Il croccantino alla caprese
Kuskus ve ekmek kırığı ile panelendikten sonra kızartılmış buffalo mozerellası, domates dilimleri, kekik, fesleğen ve sızma zeytinyağı...

Lo zuccotto di melenzane
Kızarmış patlıcan dilimleri, ricotta peyniri, cacio buffalo peyniri, pesto sos, domates sos ve mercanköşk...

Makarnalardan,
Cannellone e parmigiana di melanzane
Ev yapımı yumurtalı makarna, kıyma, ricotta peyniri, domates sos, pesto ve patlıcan 'parmigiana style'...

Risotto alla pescatora
İtalyan arborio pirinci ve deniz mahsulleri risotto...

Et yemeklerinden,
İl file
Izgara dana bonfile, patates kızartması, kurutulmuş domates sosu ve karışık yeşil salata...

Salatalardan,
La caprese dop
Manda sütünden “gerçek mozzarella peyniri" dilimleri, domates,kekik, fesleğen ve naturel zeytinyağı eşliğinde...

La energizzante
Karışık akdeniz yeşillikleri, cherry domates, fesleğen, haşlanmış yumurta, ton balığı, yaprak Parmigiano, fesleğenli tavuk göğsü şiş ve füme mozzarella....

Pizzalardan...
Fratelli la Bufala’da gerçek Napolitan pizzası ile tanıştık. Pizza hamuru birinci kalite un ile özel mayalanıyor ve tüm şubelerde hep aynı hamur çoğaltılarak geleneksel lezzet korunuyormuş. Pizzalarda manda sütünden yapılan mozerella peyniri kullanılıyor özel fırınında odun ateşinde pişiriliyor.
Napoli pizzası 32 cm çapında, kenar yüksekliği 2 cm, hamuru ise 3 milim kalınlığında oluyor ve lezzetini kaçırmamak için 8 dakika içinde yenilmesi gerekiyormuş. Napoli pizzasının önemli özelliklerinden biri de, domates sosunun pizzayı ıslak hale getirmesi. Biz yemekten önce devamlı fotoğraf çektiğimiz için yemekleri hep soğutuyoruz ama buna rağmen çok lezzetliydi.

Margarita dop
Margarita dop, domates sos, mozerella ve fesleğen....


Cornetto di bufala
Emmantel peyniri ve mozerella dolgulu boynuz şeklinde pizza breasola roka ve parmigiano....

Tatlı menüsüne gelince başta tiramisu olmak üzere çok çeşitli tatlılar vardı ama biz de tadacak yer kalmadı daha sonra özelllikle tiramisu yemeğe gideceğim.

Bu güzel organizasyon için Lezzet Dansı blog yazarı Sibel'e ve Sofra Ekseni sahibesi Gözde hanıma…Fratelli La Bufala Mavibahçe'nin Halkla İlişkiler ve Basın Yayın Sorumlusu Evrim Yazan Hanım'a güler yüzü ve güzel enerjisi için sonsuz teşekkürler. Ve tabii ki kusursuz hizmeti ve nefis mutfağı için Fratelli La Bufalaya ve işletme müdürü Efkan Tur’a çok çok teşekkürler.

Fratelli La Bufala Mavibahçe
Mavişehir Caher Dudayev Bulvarı 2040/3 Sokak
Mavibahçe Avm A Blok Kat:3 No:304
Karşıyaka / İzmir
Tel : 0232 5022772

Yorumlar

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi