Limon yaprağında ızgara çipura

Bu tarifi sır olarak mı saklasam yoksa paylaşsam mı diye çok düşündüm. Nedense bu günlerde hep bir restaurant açma hayalini kuruyorum. Deniz kenarında küçük bir sahil kasabasında beni de çok yormayacak kendi halinde bahçeli bir yer hayal ediyorum. Restaurantın bahçesinde mutlaka limon ağacı olmalı. Küçük kızımın okulu bitmeden bu hayali kurmak boşuna ama hayal etmeden de yaşanmıyor ki. Bu tarifle balığı pişirip yediğimde ilk düşündüğüm şey bu yemeği hayalimdeki restaurantımın menüsüne koymalı mıyım oldu. Evdekiler benim bu hayalime güldükleri için ben de artık tarifi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Ben de bu merak bu araştırmacı ruh varken o zamana kadar başka lezzetler keşfederim. Bazen çok lezzetli bir yemeğin çok basit bir tarifi vardır. Bu muymuş dersiniz ya. Bu da o tariflerden birisi. Herkesi kıskandırdığım sır gibi sakladığım tarifime gelince çok basit ama müthiş lezzetli bir ızgara balık tarifi. Bodrum çipurası ile hazırladığım ızgara balıkda limon yapraklarını kullanmadan önce iyice yıkadım ve bir süre suyun içinde beklettim. Balığı fırının ızgarasında pişirdim ama mangalda pişirmenin de keyfi bir başka oluyor. Balığın altına dizdiğim yaprakların çoğu doğal olarak kömür oluyor ama özellikle karnının içindekiler hissedilir derecede balığa çok güzel bir lezzet veriyor. Zaten balığı hazırlama aşamasında limon yapraklarını yıkarken bile çıkan koku beni mest etmeye yetti. İlk defa balığın pişerken çıkardığı kokudan rahatsız olmadım. Balığımı servis ederken üzerine Sicilya usulü zeytinyağlı sos gezdirerek servis yaptım.


Malzemeler:
Çipura
Limon yaprakları
Sızma zeytinyağı
Deniz Tuzu
Un
  • Balığın ızgaraya yapışmaması için her iki tarafını da iyice kurutunuz.
  • Balıkları mangalda veya alttan ısıtmalı ızgarada yapacaksınız ızgaraya yapışmaması için önce tuzlayıp sonra her iki tarafını da unlayınız.
  • Ununu silkeledikten sonra her iki tarafını da yağlayınız.
  • Balığın içine birkaç adet limon yaprağı koyunuz.
  • Izgaraya limon yapraklarını serip üzerine balıkları koyunuz ve fırının ızgarasında pişiriniz.
  • Afiyet Olsun.

Yorumlar

  1. Müthiş görünüyor ellerinize sağlık..Hemen denemeliyim...Limon yaprağının kokusunu şimdiden hissettim..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. balık harika görünüyor. limon yaprağı fikrini hiç duymamıştım, denemeyi isterim. ben çipurayı fırında poşet içinde, sarımsaklı, bol kekikli ve ve zeytinyağlı yapıyorum, o da muhteşem oluyor. birkaç küp küp patates de koyuyorum, balığın yağını çekince çok lezzetli oluyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim.Patates balığın lezzetini alınca gerçekten nefis oluyor.Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Güzel bilgiler için sağ ol,nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. Limon yaprağından sonra tekrar limon sıkmaya gerek var mı? Güzel görüntü. Zaten Çipura bşlı başına lezzet. Teşekkürler
    Yanına bir şeyler verebiliriz biz de...Buyurun hangisini istersiniz...
    hanhildem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanhildem, limon yaprağı sadece aroma veriyor limonun tadını değil.Sos kullanmayabilirsiniz veya sosun içine limon suyu koymayabilirsiniz tercih sizin.Nihayetinde sosla pişmiyor sos sonradan ekleniyor.Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  5. Sevgili pembe, olmaz ki... Bu fotoğraflar bu saate...
    Sevgili arkadaşım, inşallah hayalini gerçekleştirirsin. Bizde gelip limon yaprağında balıktan yeriz.
    Çok beğendim, sosu da mutlaka yapacağım. Tatlım, bir tabak zahter salatası uzatıyorum.
    Afiyetler olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Nasılda güzel görünüyor tabağı alıp kaçsam:)))ellerine sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Balık kokusunu aldım geldim
    çipuraya dayanamam ben iş çıkışı size geleyim ya
    söz bulaşıkları ben yıkarım :))
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. İzmirde yaşayıp, çipura sevmemek imkansız.Limon yaprağı fikrine bayıldım,bahçeden toplayıp yapmanın keyfide farklı.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. kekiğim benim özü güzel gönlü güzel arkadaşım. ne güzel anlatmış hayalini böyle. ben de burda bütün kalbimle hayalinin gerçekleşmesini temenni ediyorum. hayallerinden vazgeçme olur mu. Bir gün açarsan mutlaka gelip senin restoranında yiyeceğim o balığı. Neden olmasın ki hem. Limon yapraklarına gelince ben malum ankaradayım. bir çok ot, güzel zeytinyağları vs yok. ama en çok da limon yaprağım olmadığı için mutsuz oldum şimdi. eline gönlüne sağlık canım benim...

    YanıtlaSil
  10. Çupra çok sevdiğim balıklardan,pişirme şekli de benlik.Limon yaprakları güzel fikir,defne yaprağına alternatif,iyi ki paylaştın.Benim de küçük bir yer açma hayalim var ama restaurant şeklinde değil ve ciddi alan yok,sağlık olsun:)İnşallah kızın başarıyla okulunu bitirir,sen de hayallerine kavuşursun.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. canım ne güzel bir hayal ama bakarsın gercek olur;-)bende bayılırım lımon agacında, kokusuma ,cicegine:-) bu arada balık müthis ellerine saglık;-)

    YanıtlaSil
  12. Restaurant açarsan , daimi müşterilerinden olurum herhalde .
    Balık harika görünüyor canım , ellerine sağlık .
    Sosu deneyeceğim , sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. balık nefis görünüyor canım.yanındada salta harika gider.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Nefissss tek kelimeyle muhteşem olmuş. Biz ailecek çok severiz balığı. Tabii pratik olması da cabası. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Bu balık Tuna'dan tutulmuş olabilir mi?:)) şaka bir yana güzel görünüyor. İlk fırsatta denemek istiyorum demirhalil.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Limon yaprağı bulmalıyım hemennnn ve bu tarifi mutlaka denemeliyim..
    Ellerine sağlık canım.
    Umarım hayalin gerçek olur..:))
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Muhteşem fikir! Enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  18. Değişikmiş, o kadar güzel anlatmışsın ki denemem lazım. Mutfakta zaman geçirmeyi sevenlerin bir mekan açmak hep hayalidir. Olsun hayali bile yeter. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Öncelikle hayalinin gerçekleşmesini diliyorum arkadaşım,bu leziz yemeklerden herkes tadabilmeli..Çipura çok lezzetli bir balık .Limon yaprakları ile hiç pişirmedim eminim lezzeti dahada artıyordur..Ellerine sağlık..Sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  20. ben zeynep
    arkadasım ellerıne saglık önce sana tesekur ederım şu anda oglumun yanında isvicrede mısafırım bu gun cipura aldım onu degısık bır tarıfarıyordum tesaduf rastladım sızın tarıfe benımda yıllarca restorant acma hayalım vardı ben yapamadım sızın gerceklesır ınsalllah ben egelıyım ege yemeklerı sunmaktı amacım yemegımı yedıkten sonra karsımdakılerın yuzlerındekı mutluluk ifadesı benı cok mutlu edıyor .şimdidide sızın balıkta aynısı olucak ama lımon agacı mumkun deıl bulamam burada defne getırmıstım onula deneyecegım tesekkurler elelrınıze saglık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adsız ve reklam içeren yorumlar spam olarak algılanır ve yayınlanmazlar.

daha fazlasını buradan ARA

popüler tariflerim

Domates nasıl kurutulur

Makara çörek - Kuzey Güney dizisi

Kalamar Tava ve Kalamar Sosu Tarifi

tarhana nasıl yapılır

Patates Tostu Tarifi

Domates Sosu

Biber Nasıl Kurutulur

Rumeli Usulü Paça Çorbası

istiridye mantar sote

İncir reçeli tarifi